Завжди на вістрі нових ідей та в пошуку оригінальних рішень (до 90-річчя академіка НАН України В.В. Матвєєва) - Трощенко, В.Т.; Зіньковський, А.П. (Вісник НАН України, 2019)
10 листопада 2019 р. виповнюється 90 років видатному українському
вченому-механіку, заслуженому діячу науки УРСР (1982), лауреату Державної премії СРСР в галузі науки і техніки (1982), премій ім. О.М. Динника (1985) та ім. Г.С. Писаренка (2008) НАН України, доктору фізико-математичних наук (1976), професору (1982), академіку НАН України (2006) Валентину Володимировичу Матвєєву. November 10, 2019 marks the 90th anniversary of the outstanding Ukrainian scientist-mechanic, Honored Scientist of the UkrSSR (1982), laureate of the USSR State Prize in Science and Technology (1982), prizes named after A.N. Dinnik (1985) and. G.S. Pysarenko (2008) of NAS of Ukraine, Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1976), Professor (1982), Academician of NAS of Ukraine (2006) V.V. Matveev.