З історії створення Фізико-технічного інституту низьких температур АН УРСР - Луговський, О.Г. (Наука та наукознавство, 2015)
В 1959 р. Президія Академії наук УРСР запропонувала в листі Дніпропетровському обкому КП України, виконкому облради депутатів трудящих і раднаргоспу організувати в Дніпропетровську Фізико-технічний інститут низьких температур АН УРСР. 1 червня 1959 р. Дніпропетровський обком КП України, виконком обласної Ради депутатів трудящих і раднаргосп звернулися до ЦК КП України підтримати цю пропозицію Академії наук.