Перезаряджуваний світ (Нобелівська премія з хімії 2019 року) - Кириллов, С.О. (Вісник НАН України, 2019)
9 жовтня Нобелівський комітет при Королівській шведській академії наук
оголосив рішення про присудження Нобелівської премії з хімії в 2019 р.
трьом розробникам літій-іонних джерел струму: Джону Гуденафу (John
Goodenough) і Майклу Стенлі Віттінгему (Michael Stanley Whittingham)
зі Сполучених Штатів Америки та Акірі Йошино (Akira Yoshino) з Японії.
В офіційному прес-релізі Нобелівського комітету зазначено, що їхні роботи дали людству надзвичайно велику користь, заклавши належні умови для звільнення від дротової передачі енергії та викопного палива. On October 9, the Nobel Committee at the Royal Swedish Academy of Sciences announced the decision to award the 2019 Nobel Prize in Chemistry to the three originators of lithium-ion batteries, John Goodenough and Michael Stanley Whittingham from USA and Akira Yoshino from Japan. As noted in the official press release of the Nobel Committee, their works have created the right conditions for a wireless and fossil fuel-free society and brought the greatest benefit to humankind.