Зміни вікової структури кадрового потенціалу української науки - Попович, О.С.; Костриця, О.П. (Наука та наукознавство, 2015)
Проаналізовано динаміку вікової структури працівників української науки в цілому та в розрізі основних галузей за період з 2002 по 2013 рр. Здійснено порівняння сучасного стану такої структури з оптимальним з точки зору забезпечення максимальної результативності процесу досліджень. Проанализирована динамика возрастной структуры работников украинской науки в целом и в разрезе основных ее отраслей за период с 2002 по 2014 гг. Выполнено сравнение современного состояния такой структуры с оптимальным с точки зрения обеспечения максимальной результативности процесса исследований. Data on the age structure of the Ukrainian research personnel in 2002–2014 is studied at national level and by broader research field. A comparison of the existing structure with the structure that would be optimal in view of the maximal effectiveness of R&D is made.