Перша республіканська конференція з історії техніки - Луговський, О.Г. (Наука та наукознавство, 2015)
8–11 грудня 1954 р. в Києві пройшла Перша республіканська координаційна нарада з історії техніки (фактично Перший з’їзд істориків науки і техніки України), яку організувала Комісія з історії техніки при Відділенні технічних наук АН УРСР. Комісію та її робочий апарат – Відділ історії техніки – було створено у 1949 р.