Формування в 30-х рр. ХХ ст. в Україні фундаментальних наук та їх застосувань - Храмов, Ю.О.; Звонкова, Г.Л.; Луговський, О.Г. (Наука та наукознавство, 2018)
Процеси формування фундаментальних наук (математики, фізики, хімії, біології, наук про Землю) та їх практичних застосувань показано в статті на тлі соціально-політичних перетворень, що відбувалися в СРСР та Україні в 30-х роках ХХ ст. Процессы формирования фундаментальных наук (математики, физики, химии, биологии, наук о Земле) и их практических приложений показаны в статье на фоне социально-политических преобразований, которые происходили в СССР и Украине в 30-х годах ХХ ст. The establishing of basic sciences (mathematics, physics, chemistry, biology, Earth sciences) and their practical applications are shown in the article in the context of socio-political transformations taking place in the USSR and Ukraine in 30s of the past century.