Оборонна тематика в наукових розробках учених НАН України в 70-х рр. ХХ ст. (невідома сторінка історії) (Наука та наукознавство, 2018)
Пропонований документ про підсумки роботи інститутів АН УРСР з оборонної тематики за 1972 рік, підготовлений зав. відділом оборонної промисловості ЦК Компартії України Я. Руденко, подається мовою оригіналу.