Європейська платформа смарт-спеціалізації — нові можливості для інновацій в Україні - Березняк, Н.В. (Наука, технології, інновації, 2019)
Представлено короткий огляд можливостей, переваг і вимог до участі країн і регіонів у роботі Європейської платформи смарт-спеціалізації (S3), що, зокрема, дає можливість і Україні відкрити регіональний потенціал держави і здійснити промислову модернізацію на інноваційних засадах. Описано вимоги щодо розробки стратегії розумної спеціалізації та ключові принципи, на яких вона базується. Представлен краткий обзор возможностей, предпочтений и требований к участию стран и регионов в работе Европейской платформы смарт-специализации (S3), что, в частности, дает возможность и Украине открыть региональный потенциал государства и осуществить промышленную модернизацию на инновационных принципах. Описаны требования к разработке стратегии разумной специализации и ключевые принципы, на которых она базируется. A brief overview of opportunities, preferences and requirements for the participation of countries and regions in the European Smart Specialisation Platform (S3) is presented, which, in particular, enables Ukraine to open the regional potential of the state and carry out industrial modernization on innovative principles. Requirements for the development of the Strategy of Smart Specialisation and the key principles on which it is based are described.