Создатели лесотипологической классификации А. А. Крюденер и Е. В. Алексеев (к 140-летию со дня рождения) - Ткач, В.П.; Мигунова, Е.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Описана роль А. А. Крюденера и Е. В. Алексеева в развитии лесной типологии, теоретическое и практическое значение их исследований и преждк всего создание сопряженной классификации лесов и почвогрунтов в координатах их богатства пищей и увлажнения. Описано роль А. А. Крюденера і Є. В. Алєксєєва у розвитку лісової типології, теоретичне і практичне значення їхніх досліджень і насамперед створення спряженої класифікації лісів і ґрунтів у координатах їхнього богатства живильними речовинами та зволоження. The role of A. A. Krudener and Je. V. Alexeev in development of forest typology as well as theoretical and practical meaning of their researches are described, first of all creation of mutual classification of forest and soils in coordinates of nutrition level and humidity.