Політика видавців наукових журналів та монографій у сфері авторського права - Шахбазян, К.С. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2019)
Розповсюдження та продаж наукових періодичних і монографічних видань у цифровому форматі в мережі Інтернет призвели до розробки та застосування правових і технічних засобів, що адаптують вимоги авторського права до нових моделей використання наукових видань. Представлено короткий огляд проблематики застосування авторського права у разі розміщення та поширення електронного видання (або електронної версії друкованого видання) та окреслено питання, що потребують вирішення у практичній діяльності видавництв з видання наукових журналів і монографій. Legal requirements for copyright issues for publishing scientific journals and placing of a digital copy of the publication and its on-line distribution are given. Copyright issues arising from the publication of a work on the Internet site of scientific publishers are analyzed. The article gives a brief overview of the problems of copyright in the placement and distribution of electronic publications and identifies issues that need to be addressed in the practice of publishing.