Збільшення кількості звернень до наукових публікацій: сім кроків разом із CrossRef - Яцків, Т.М.; Данілова, А.Д. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2019)
Розглянуто питання збільшення видимості наукових періодичних видань у міжнародному інформаційному просторі та кількості звернень до наукових публікацій за рахунок перехресних посилать. Описано інструменти і сервіси бази даних CrossRef: Metadata Manager BETA, Cited-by, реєстр організацій, які надають фінансування Funders to join Crossref as members. Зазначена важливість програми Initiative for Open Citations, головною метою якої є поширення доступу до цитувань наукових публікацій. Описано можливості реєстру ідентифікаторів для організацій The Recearch Organization Registry (ROR). The main topics of the article are the issue of increasing the visibility of scientific periodicals in the international information space and raising the number of References to them using cross-linking. Different CrossRef database tools and services, such as Metadata Manager BETA, Cited-by, the newly created registry of F unders to join Crossref as members are described. The importance of the Initiative for Open Citations program, whose main purpose is to increase access to citations of scientific publications, is demonstrated. The Recorder Organization Registry (ROR) registry features are described.