Критерии оценки качества подроста сосны - Салтыков, А.Н. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Предложены критерии оценки типов ценопопуляции подроста. В качестве основных критериев использованы темпы прироста и относительный прирост подроста по высоте. Использование данных критериев позволяет изучить спектр ценопопуляции подроста, оценить его качественное состояние и прогнозировать его рост на ближайшее будущее. Запропоновані критерії оцінки типів ценопопуляції підросту. За основні критерії взято темпи приросту і відносний приріст підросту за висотою. Використання цих критеріїв дає змогу вивчити спектр ценопопуляції підросту, оцінити його якісний стан і прогнозувати ріст на найближче майбутнє. Criteria of understory cenopopulation evaluation are suggested. These are growth rate and relative height increment. Use of these croteria allows studying the spectra of spectrum of understory cenopopulation, its quality and predicting its growth for the nearest future.