Легкоотделяемые прибыли для отливок пресс-форм литья под давлением - Воронова, О.И.; Лысенко, Т.В.; Ясюков, В.В. (Металл и литье Украины, 2015)
Розроблено технологію використання надливів, які легко відокремлюються, для виливків прес-форм лиття під тиском. Перетиск між надливом і виливком здійснюється керамічною перегородкою. Фігурні керамічні перегородки можливо використовувати для додаткового підігріву металу в надливі за рахунок екзотермічної суміші. Використання керамічних перегородок підвищує вихід придатного на 5 – 10 % і забезпечує відділення надливів від виливків шляхом відламування. The technology of neckdown risers application for die-casting mould casts is worked out. The riser pad between riser and casting is made by the ceramic barrier. The figured ceramic barriers may be used for the additional heating of riser metal due to exothermic mixture. Application of ceramic barrier increases an yield in 5-10 % and provides risers isolating from castings by breaking off.