Інноваційний концепт розробки програми охорони атмосферного повітря у містах України - Степаненко, А.В.; Омельченко, А.А. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Розглянуто мету, завдання та очікувані результати розробки програми охорони атмосферного повітря. Наведено основні принципи формування єдиної державної політики у зазначеній сфері. Обґрунтовано засади екологічної модернізації системи захисту атмосфери, основні напрями гарантування її якості та екологічної безпеки. Проаналізовано розвиток відповідних громадських інститутів. The purpose, tasks and expected results of the program of atmospheric air protection are considered. The basic principles of formation of the unified state policy in the mentioned sphere are presented. The principles of ecological modernization of the atmosphere protection system, the main directions of guaranteeing of its quality and environmental safety are substantiated. The development of the appropriate public institutions was analyzed.