Участь міжнародного бізнесу в реалізації засад сталого розвитку - Гавриляка, Г.В.; Нечипорук, С.В.; Еатон, Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Розглянуто можливості упровадження засад сталості та охорони довкілля з позицій розвитку міжнародного транснаціонального бізнесу, що має необхідні ресурси для реалізації науково-дослідних програм, інноваційної діяльності та модернізації потужностей. Запропоновано схему імплементації цілей сталого розвитку до діяльності компаній та їх картування відповідно до ланцюга формування вартості. Визначено економічну ефективність сталого розвитку міжнародного бізнесу й стратегічну необхідність його залучення до співпраці з урядами для реалізації відповідних цілей та охорони довкілля в інтересах сучасних і прийдешніх поколінь. The possibilities of implementation of sustainable development and environmental protection in framework of international transnational business development according to the assumption that it has the necessary resources for realization of research programs, innovation activity and capacity modernization are analyzed. The scheme of implementation of the goals of sustainable development to the activities of companies and their mapping in accordance with the formation of value-chain is proposed. The economic efficiency of sustainable development of international business and the strategic necessity of its involvement in cooperation with governments for the fulfillment of the relevant goals and environmental protection for the sake of the interests of present and future generations are determined.