Особливості експорту готової продукції підприємствами харчової промисловості України - Мірзодаєва, Т.В.; Сєрова, Л.П.; Нечипорук, С.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Визначено роль підприємств харчової галузі в реалізації промислової продукції України. Проаналізовано динаміку щодо готових товарів та їх місце у загальному експорті продукції сільськогосподарського походження. Охарактеризовано зміни в структурі постачання цієї групи товарів за останній період. Наведено оцінку кон’юнктурних зрушень, які відбулися на зовнішньому ринку. Установлено причини погіршення стану експорту готових харчових продуктів підприємствами України. Запропоновано низку економічно-організаційних заходів щодо підтримки вітчизняної харчової галузі в період її переорієнтації на нові ринки, особливо країн ЄС. In the article, the role of food industry in the Ukrainians industrial products` sale for the last period are determined, the trends of goods and their place in the total export of agricultural products, the structure changes in the supplies of this goods are analyzed too. Changes in the external market conditions are estimated. The factors causes decrease of products export by enterprises of Ukraine are established. Economic and organizational actions are proposed to support the Ukrainian food industry especially on the EU markets.