Особливості оцінювання збитків з позицій екосистемного підходу на прикладі забруднення твердими відходами - Кобзар, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Обґрунтовано необхідність пошуку адекватних підходів до оцінювання збитків від забруднення навколишнього природного середовища з метою забезпечення ефективної державної екологічної політики. У зв‘язку з цим реальна вартісна оцінка втрат на основі систематизованих підходів, а саме екосистемного, може стати дієвим інструментом регулювання природокористування. Досліджено структуру загального економічного збитку від забруднення довкілля твердими відходами та узагальнено особливості його параметризації з екосистемних позицій. The necessity of research of adequate approaches for the assessment of damage from environmental pollution with the aim of ensuring effective public environmental policy is substantiated. In this regard, a real assessment of damage based on systematic approaches, namely, the ecosystem approach, can become an effective instrument regulation of nature usage. The structure of the total economic damage from the environmental pollution by solid waste is researched. The features of parametrization of economic damage in terms of the of the ecosystem approach are generalized.