Дослідження впливу фторцирконату калію і нітриду титану на морфологію кремнію в заевтектичному силуміні КС740 - Могилатенко, В.Г.; Власюк, І.А. (Металл и литье Украины, 2015)
Досліджено вплив комплексу фторцирконату калію та дрібнодисперсних часток нітриду титану на мікроструктуру заевтектичного сплаву алюмінію з кремнієм. В ході експерименту відзначено подрібнення як первинного так і евтектичного кремнію та інтерметалідів та зміна їхньої морфології з голчатої та кутастої на більш округлу. При модифікуванні відбувається перерозподіл кількості структурних складових, що виділяються при кристалізації. Исследовано влияние комплекса фторцирконата калия и мелкодисперсных частиц нитрида титана на микроструктуру заэвтектического сплава алюминия с кремнием. В ходе эксперимента отмечено измельчение как первичного, так и эвтектического кремния и интерметаллидов и изменение их морфологии с игольчатой и угловатой на более округлую. При модифицировании происходит перераспределение количества структурных составляющих, выделяющихся при кристаллизации. The effect of K₂ZrF₆ and particles of titanium nitride on the microstructure of hypereutectic aiuminum-siiicon alloy was researched. The crushing both of primary and eutectic silicon and intermetallic compounds and changing their needle and angular morphology to rounded one are noted. The redistribution of number of structure components released during crystallization is happened under modification