Гіпсокремнеземисті суміші з комплексним вогнетривким наповнювачем для лиття за моделями, що витоплюють - Кочешков, А.С.; Кириленко, Г.Ю. (Металл и литье Украины, 2015)
Представлено результати досліджень гіпсокремнеземистих формувальних сумішей з комплексним вогнетривким наповнювачем для виготовлення точних виливків кольорових металів. Використання термостійкої волокнистої добавки дає змогу армувати структуру суміші, за рахунок чого підвищується міцність гіпсокремнеземистих сумішей після тужавіння і газопроникність. Представлены результаты исследований гипсокремнеземистых формовочных смесей с комплексным огнеупорным наполнителем для изготовления точных отливок из цветных металлов. Использование термостойкой волокнистой добавки позволяет армировать структуру смеси, за счёт чего повышается прочность гипсокремнеземистых смесей после схватывания и газопроницаемость. The results of research gypsum and silica molding compounds, with complex refractory filler for manufacturing precision castings of nonferrous metals, are presented. Use heat-resistant fibrous additives enables reinforced structure of the mixture, thereby increase the strength gypsum and silica mix after hardening and gas permeability.