Парк національного технічного університету – музей під відкритим небом - Кочешков, А.С.; Лютий, Р.В.; Клименко, В.А. (Металл и литье Украины, 2015)
Представлено унікальну експозицію художнього литва, присвяченого історичним постатям Національного технічного університету України «КПІ». Експозиція, яка складається із понад 20 литих скульптур і дошок, постійно виставлена на території університету, на Алеї cлави. Всі пам’ятники унікальні тим, що вони виготовлені безпосередньо в університеті, на кафедрі ливарного виробництва чорних і кольорових металів. У статті представлено пояснення навчальних майстрів кафедри щодо деяких секретів технології виготовлення художніх виробів із металу. Також наведено біографічні дані видатних діячів науки, пам’ятники яким встановлені на території парку. Представлена уникальная экспозиция художественного литья, посвящённая историческим фигурам Национального технического университета Украины «КПИ». Экспозиция, которая состоит из более 20 литых скульптур и досок, постоянно выставлена на территории университета, на Аллее славы. Все памятники уникальны тем, что они изготовлены непосредственно в университете, на кафедре литейного производства чёрных и цветных металлов. Представлены объяснения учебных мастеров кафедры относительно некоторых секретов изготовления художественных изделий из металла. Также приведены биографические данные выдающихся деятелей науки, памятники которым установлены на территории парка. This article is intended for a wide audience. The purpose of the publication – familiarization with the unique exhibition of art casting devoted to historical figures of the National Technical University of Ukraine «KPI». The exhibition, which consists of more than 20 casting sculptures and memorial boards are constantly exposed on the University territory, on the Walk of Fame. All the monuments are unique in that they are made directly in the University, at the Department of Ferrous and Nonferrous Metals Foundry. The article presents an explanation of educational masters of the department relative to some of the secrets of the metal art products. It also includes the biographical information of outstanding scientists, monuments which are installed in the University park.