Етапи відновлення родючості еродованих ґрунтів під впливом захисних лісових насаджень - Малюга, В.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Описано етапи росту й розвитку захисних лісових насаджень та особливості екологічного відновлення родючості еродованих ґрунтів завдяки впливу цих насаджень. Описаны этапы роста и развития защитных лесных насаждений и особенности экологического восстановления плодородия эродированных почв благодаря влиянию этих насаждений. Stages of growth and development of forest protective stands and peculiarities of ecological regeneration of eroded soils fertility due influence of these stands are described.