Повышение эффективности газоудаления установки ковш-печь - Тимошенко, С.Н.; Колесников, М.В.; Тимошенко, Н.С. (Металл и литье Украины, 2015)
С использованием пакета прикладных программ CosmosFloWorks в среде SolidWorks выполнено численное моделирование газодинамики системы аспирации установки ковш-печь. Предложены и обоснованы решения по локализации неорганизованных пылегазовых выбросов через электродные зазоры в крышке установки. Новые решения позволят повысить энергоэффективность и экологическую безопасность внепечной обработки за счёт уменьшения неорганизованных выбросов через электродные зазоры в атмосферу цеха более чем в 2 раза, сокращения выноса плавильной пыли из ковша в целом на 33 %, в том числе с неорганизованными выбросами – в 2,5 раза и притока атмосферного воздуха через зазор между ковшом и крышкой на 22 %. З використанням пакета прикладних програм CosmosFloWorks в середовищі SolidWorks виконано чисельне моделювання газодинаміки системи аспірації пристрою ківш-піч. Запропоновано та обґрунтовано рішення щодо локалізації неорганізованих пилогазових викидів через електродні зазори в кришці пристрою. Нові рішення дозволять підвищити енергоефективність і екологічну безпеку позапічної обробки сталі за рахунок зменшення неорганізованих викидів через електродні зазори в атмосферу цеху більш ніж в 2 рази, скорочення виносу плавильного пилу з ковша в цілому на 33 %, в тому числі з неорганізованими викидами – в 2,5 рази і припливу атмосферного повітря через зазор між ковшем і кришкою на 22 %. Using the application package CosmosFloWorks in SolidWorks the numerical simulation of gas dynamics of ladle furnace aspiration was made. The decisions for fugitive dust and gas emissions localization through the electrode gaps in the device cover were proposed and proved. New solutions will improve the energy efficiency and environmental safety of secondary treatment by reducing the fugitive emission through electrode gaps to the shop air more than in 2 times, and reduce the dust removal from ladle by 33 % as a whole, including fugitive emission – in 2,5 times and air inflow through the gap between the ladle and its cover by 22 %.