Методологія фінансово-економічної оцінки муніципальних проектів використання біомаси за бюджетної підтримки - Ігнатенко, О.П.; Мороз, В.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Сформовано основні положення методології фінансово-економічної оцінки муніципальних проектів використання біомаси для надання бюджетної підтримки. Запропоновано відповідний підхід до оцінювання проектів у сфері біоенергетики, який передбачає їх попереднє дослідження на передінвестиційній стадії ініціалізації, підготовку інвестиційних пропозицій, що передує техніко-економічному обґрунтуванню з метою перевірки фінансово-економічних розрахунків, а також шляхи визначення основного і додаткового економічного ефекту від реалізації проекту з метою забезпечення повернення інвестицій для подальшого тепло- й гарячого водопостачання на рівні муніципалітетів. The basic provisions of the methodology of financial and economic evaluation of municipal biomass projects for budget support have been formed.
An appropriate approach for evaluating projects in the field of bioenergy is proposed, which provides their preliminary research at the pre-investment stage of initialization, preparation of investment proposals that preceding the feasibility study in order to check financial and economic calculations, as well as to determine the main and additional economic effect of the project implementation in order to secure the return on investment for further heat and hot water supply at the municipal level.