Особливості формування фіскальної політики у водогосподарському комплексі в умовах децентралізації - Колтунович, О.С. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Розглянуто проблемні аспекти фінансово-бюджетної децентралізації в Україні та визначено пріоритетні напрями її вдосконалення. Вивчено зарубіжний досвід фінансування місцевими громадами функцій водокористування. Проаналізовано стан та перспективи інноваційного розвитку регіонів України. Запропоновано низку першочергових заходів і дієвих механізмів щодо збільшення ресурсної бази інноваційно-технологічної модернізації водогосподарського комплексу на регіональному та, зокрема, національному рівнях. The problem aspects of fiscal decentralization in Ukraine are considered and the priority directions of its improvement are defined. The foreign experience of financing of water use functions by local communities has been studied. The state and prospects of innovation development of regions of Ukraine are analyzed. A number of priority measures and effective mechanisms are proposed for increasing the resource base of innovation and technological modernization of the water management complex at the regional and, in particular, national levels.