Управління розвитком еколого-економічних систем аграрного природокористування - Одношевна, О.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Обґрунтовано підходи до системи управління еколого-економічним розвитком аграрного природокористування. Доведено, що сучасне управління стійкістю агроекономічної системи і використання практичних засобів повинні передбачати досягнення оптимального компромісу між якісно-кількісними показниками виробництва продукції та масштабами витрачання природних, технічних й енергетичних ресурсів. Approaches to the system of management of ecological and economic development of the agricultural nature use are substantiated. Modern management of stability of agricultural economic system and using practical tools should include achieving optimal compromise between qualitative and quantitative indicators of production and the scale of consumption of natural, technical and energy resources is proved.