Формове розмаїття видів дуба на Веселобоковеньківській СДДС - Бадалов, К.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Інвентаризація насаджень Веселобоковеньківської СДДС (нині науково-дослідний опорний пункт «Веселі Боковеньки») показала, що на території станції у парку, арборетумах і лісових культурах ростуть 14 видів і 26 різновидів і форм роду Quercus L. Багаторічні випробування дубів імеретинського, Гартвіса та еруколистого, що мало поширені в Україні, та вапнякового, який виявлено вперше, дали позитивні результати. Усі дуби рекомендовані для ширших випробувань. Останні два види характеризуються високою посухостійкістю і здатністю рости на змитих схилах балок. Инвентаризация насаджений Веселобоковеньковской СДОС (ныне научно-исследовательский опорный пункт «Веселые Боковеньки») показала, что на территории станции в парке, арборетумах и лесных культурах произрастает 14 видов и 26 разновидностей и форм рода Quercus L. Многолетние испытания таких редко встречающихся на Украине видов, как дубы имеретинский, Гартвиса и эруколистный, а также впервые отмеченный известняковый дали положительные результаты. Все они рекомендованы для более широких испытаний. Последние два вида выделяются исключительной засухоустойчивостью и способностью расти на смытых склонах балок. Inventory of stands in Veselobokovenkivska SDRS (now it is the Research base «Vesely Bokovenky») showed, that in the garden, arboretums and forest cultures in its territory 14 species and 26 varieties and forms of genus Quercus L. are presented. Durable trials of such infrequent in Ukraine species as Q. imeretina Stev., Q. hartwissiana Stev., Q. erucifolia Stev. as well as Q. calcarea Troitz., which was registered for the first time, are perspective. All of them were recommended to extensive trails. Q. erucifolia Stev. and Q. calcarea Troitz. are characterized by highly drought resistance and ability to grow on the sweep soils of ravines’ slopes.