Діагностика рекреаційної динаміки толерантності надґрунтового покриву лісових екосистем зелених зон промислових міст і населених пунктів України - Бондарук, М.А. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Розроблено зонально-типологічні схеми рекреаційної динаміки бальної оцінки толерантності надґрунтового покриву лісових екосистем. Здійснено порівняльну оцінку антропотолерантності надґрунтового покриву 6 типів лісу трьох природо-кліматичних зон України за стадіями рекреаційної дигресії. Разработаны зонально-типологические схемы рекреационной динамики бальной оценки толерантности напочвенного покрова лесных экосистем. Проведена сравнительная оценка антропотолерантности напочвенного покрова шести типов леса трех природно-климатических зон Украины по стадиям рекреационной дигрессии. Zonal and typological schemes for recreational dynamic mark assessment of ground cover tolerance in forest ecosystems were elaborated. Comparative assessment for anthropotolerance of ground cover in six types of forest ecosystems from three natural-climatic zones of Ukraine according to recreational digression stages is implemented.