Розвиток галузевої екологічної політики (на прикладі відновлювальної низькопотенційної енергетики) - Хлобистов, Є.В.; Сегеда, І.В.; Трикуш, Н. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Розглянуто питання формування галузевої екологічної політики для відновлювальної енергетики. Проаналізовано дані щодо запасів геотермальних вод у різних регіонах України, визначено перспективні райони. Досліджено систему автоматизації проектування схеми опалення, а також варіант опалення приміщення з використанням теплових насосів кількох типів, котрі як джерела низькопотенціальної енергії використовують ґрунт, ґрунтові води та атмосферне повітря. Наведено техніко-економічне обґрунтування визначення доцільності використання проекту. The article deals with questions of formation of a sectoral environmental policy for the renewable energy. The data about reserves of geothermal waters in various regions of Ukraine is analyzed, prospective areas are outlined. There were considered a system of automation of a heating scheme designing, given review of space heating by means of heat pumps of several types, in which as the source of low potential energy are used: soil, groundwater, air. There is shown technical and economic justification, which allows to determine the appropriateness of the project.