Створення стійких зелених насаджень в умовах атмосферного забруднення і високого рекреаційного навантаження - Стельмахова, Т.Ф. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Наведено природні та антропотехногенні чинники, що негативно впливають на стан лісів зелених зон Луганщини. Виділено зони комплексного пошкодження насаджень і розроблено основні методи підвищення їхньої стійкості на прикладі лісів зеленої зони Лисичансько-Рубежансько-Северодонецької промагломерації (ЛРСПА). Приведены естественные и антропотехногенные факторы, негативно влияющие на состояние лесов зеленых зон Луганщины. Выделены зоны комплексного повреждения насаждений и разработаны основные методы повышения их устойчивости на примере лесов зеленой зоны Лисичанско-Рубежанско-Северодонецкой промагломерации (ЛРСПА). Natural, anthoropogenic & technogenic causes, that have negative influence on forest condition in green zone of Lugansk region. Zones of complex stand damage are determined. The main methods of their stability increase are developed on the example of green belt forests of Lisichansk & Rubezhnoje & Severodonetsk industrial agglomeration (LRSIA).