Досвід вирощування сосни чорної австрійської у байрачному степу України - Орловська, Т.В.; Марчук, О.О. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Наведено стислий історичний огляд з культивування сосни чорної австрійської в України і у байрачному степу в частности. Викладено дані з росту насаджень сосни чорної австрійської за 80-ти річний період спостережень в різних типах умов місцезростання (ТУМ) у байрачному степу на прикладі дендропарку «Веселі Боковеньки». Приводится краткий исторический обзор выращивания сосны черной австрийской в Украине, в частности в байрачной степи. Приводятся данные онтосительно роста насаждений сосны черной австрийской в разных типах лесорастительных условий дендропарка «Веселые Боковеньки» за 80-тилетний период наблюдений. Short historical review of Austrian pine growing in Ukraine and in the Steppe zone in particular is presented. Information on the growth of Austrian pine in different forest site conditions for 80-year period is examined.