Стан соснових насаджень малого полісся в зоні впливу Добротвірської ТЕС - Мазепа, В.Г. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Наведено результати досліджень продуктивності та санітарного стану сосняків Малого Полісся України, що ростуть в умовах інтенсивного антропотехногенезу. Виявлено зниження продуктивності соснових насаджень і погіршення їх санітарного стану. Приведены результаты исследований производительности и санитарного состояния сосняков Малого Полесья Украины, произростающих в условиях интенсивного антропотехногенеза. Установлено снижение производительности сосновых насаждений и ухудшение их санитарного состояния. The results of research of productivity and sanitary condition of Small Polissya of Ukraine pine stands growing in conditions of intensive anthropotechnogenesis are presented. Pine stands condition and productivity decrease is showed.