Освоение технологии термомеханической контролируемой прокатки на стане 1700 - Курпе, А.Г.; Васильченко, С.Е.; Негрий, С.Д.; Шебаниц, О.Н. (Металл и литье Украины, 2017)
Разработана технология термомеханической контролируемой прокатки горячекатаной рулонной стали. Произведена опытная партия. В промышленных условиях доказана возможность производства проката категорий выше S355 на существующем оборудовании. Намечены перспективы дальнейшего развития данной технологии на стане 1700 без коренного изменения состава оборудования. Розроблено технологію термомеханічної контрольованої прокатки гарячекатаної рулонної сталі. Вироблено дослідну партію. У промислових умовах доведено можливість виробництва прокату категорій вище S355 на діючому обладнанні. Намічено перспективи подальшого розвитку даної технології на стані 1700 без корінного змінення складу обладнання. The technology of thermomechanical controlled rolling of hot-rolled steel coils has been developed. Test lot was produced. It was proved that it is possible to produce rolled products of categories above S355 under production-line conditions using the available equipment. The perspectives of further development of this technology on the rolling mill 1700 were lined out without a fundamental change of the equipment composition.