Науковий доробок професора О. І. Колеснікова (20 – 30-і рр. ХХ ст.) - Тріпутіна, Н.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано основні наукові роботи професора О. І. Колеснікова харківського періоду його діяльності (1920 – 1930-і рр.) і визначено основні напрями його досліджень у ті роки. Проанализированы основные научные работы професора А. И. Колесникова харьковского периода его деятельности (1920 – 1930-е гг.) и определены главные направления его исследований этих лет. The main directions of scientific research of professor A. I. Kolesnikov in Kharkiv period (1920 – 1930-s) are presented.