Типологічна структура лісів Українського Полісся - Савущик, М.П.; Попков, М.Ю. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано типологічну структуру лісового фонду Полісся, який знаходиться у розпорядженні Державного комітету лісового господарства України. Показані його особливості в породному, віковому аспектах, охарактеризовано походження насаджень за породами. Рекомендовано використати результати роботи при формуванні лісової політики України і в навчальному процесі. Проанализирована типологическая стуктура лесного фонда Полесья, который находится в распоряжении Государственного комитета лесного хозяйства Украины. Показаны особенности распределения насадждений по происхождению, породному составу и возрасту. Рекомендовано использовать результаты работы при формировании лесной политики Украины и в учебном процессе. Typological structure for forest fund of Polissya, which is at disposal of the State Committee of Forestry of Ukraine, is analysed. Peculiarities of origin, tree species composition and age of stands are shown. It is recommended to use the results of investigation for forming of forest policy of Ukraine and in an educational process.