Хвойні інтродуценти у старовинних дендропарках степової зони України - Орловська, Т.В.; Марчук, О.О. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Розглянуто результати останніх досліджень хвойних інтродуцентів в Устимівському й Весело-Боковеньківському дендропарках. Наведено відомості про сучасний таксономічний склад, його зміни, порівняно таксаційні параметри. Подано пропозиції щодо перспектив відновлення насаджень хвойних насаджень. Рассмотрены результаты последних исследований хвойных интродуцентов в Устимовском и Весело-Боковеньковском дендропарках. Представлены сведения о современном видовом составе, его изменениях, сравнены таксационнные параметры. Даны предложения относительно перспектив восстановления хвойных насаждений. Results of the latest research of coniferous introducents composition in Ustimivka and Vesely Bokovenki dendroparks are presented. Current taxa lists are given, changes in the species composition are briefly discussed and biometric parameters of some species are compared. Suggestions for restoration of coniferous species composition are provided.