Інституціоналізація промислових досліджень і розробок електротехнічної галузі України (друга половина ХХ ст.) - Тверитникова, О.Є. (Питання історії науки і техніки, 2017)
Досліджено період створення галузевого сектору науки електротехнічної галузі України. Проаналізовано процес формування мережі спеціалізованих науково-дослідних, проектно-конструкторських, технологічних інститутів та спеціалізованих конструкторських бюро електротехнічного профілю. На основі опрацювання архівних матеріалів висвітлено внесок учених галузевих наукових закладів у створення наукової бази для розвитку електротехнічної промисловості другої половини ХХ ст. The period of creation of the branch sector of science in the electrotechnical industry of Ukraine is studied. The process of formation of a network of specialized research, design and engineering institutes and specialized design bureaus of the electrotechnical direction is analyzed. Based on the processing of archival materials, the contribution of scientists of the branch scientific institutions to the creation of a scientific base for the development of the electrotechnical industry of the second half of the twentieth century is highlighted. Исследован период создания отраслевого сектора науки электротехнической отрасли Украины. Проанализирован процесс формирования сети специализированных научно-исследовательских, проектно-конструкторских, технологических институтов и специализированных конструкторских бюро электротехнического профиля. На основе обработки архивных материалов освещен вклад ученых отраслевых научных учреждений в создание научной базы для развития электротехнической промышленности второй половины ХХ века.