Рубки догляду в похідних ялинниках - Парпан, Т.В.; Попадюк, В.Д.; Гудима, В.Д.; Стовбан, О.Ф. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Представлена наукова публікація є тим практичним інструментом, який із мінімальними затратами міг би забезпечити функціонування тривалого та стабільного захисного лісу. Процедура ідентифікації лісогосподарських заходів на постійній пробній площі сприяє плануванню відповідних заходів із догляду за захисними лісами. Періодичний контроль результатів господарювання гарантує впровадження нових наукових і практичних висновків щодо господарської стратегії у захисних лісах. Представленная научная публикация является тем практическим инструментом, который с минимальными затратами мог бы обеспечить функционирование продолжительного и стабильного защитного леса. Процедура идентификации лесохозяйственных мер на постоянной пробной площади способствует планированию соответствующих мероприятий по уходу в защитных лесах. Периодический контроль результатов хозяйствования гарантирует внедрение новых научных и практических заключений относительно хозяйственной стратегии в защитных лесах. Presented scientific publication is that practical tool, which one with minimum costs could supply activity of continuous and stable protective forest. Procedure of identification the forestry measures in the permanent plot promotes planning respective actions on thinning in protective forests. Periodic control of outcomes of management guarantees the adoption of new scientific and practical conclusions about economic strategy in protective forests.