Професор Володимир Васильович Фінн (до 140-річчя від дня народження) - Григорюк, І.П.; Богач, Є.М.; Якубенко, Б.Є. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті висвітлено науково-педагогічну діяльність видатного українського
вченого-ботаніка, доктора біологічних наук, професора В.В. Фінна, що входив до найавторитетнішої у ХІХ ст. школи цитоембріологів, фундатором якої був професор, академік АН УРСР С.Г. Навашин. Показано та проаналізовано основні напрацювання вченого в галузі ембріології, а також керівництво флористичними й аналітичними дослідженнями вищих рослин та гербарною справою. The outstanding botanist, doctor of biological sciences,
professor V.V. Finn’s scientific pedagogical activity is lighted up in the article.
V.V. Finn was a member of the most authoritative in the XIX century scientific school of the
cytomebricologists, which was founded by professor, academician of AS UkSSR
S.H. Navashyn. The basic scientist’s working out in the embryology field is given; also his
floristic and analytic research of vascular plants and herbarium leading is shown. В статье освещена научно-педагогическая
деятельность выдающегося украинского ученого-ботаника, доктора биологических
наук, профессора В.В. Финна, входящего в авторитетную в XIX в. школу цитоембриологов, основателем которой был профессор, академик АН УССР С. Навашин. Показаны и проанализированы основные наработки ученого в области эмбриологии, а также
руководство флористическими и аналитическими исследованиями высших растений и гербарного дела.