Професор Л.Д. Проскуряков (1858-1926 рр.) через призму біографічної реконструкції - Салата, Г.В. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті теоретично осмислюються певні підходи стосовно написання біографії видатного інженера-механіка та мостобудівника Л.Д. Проскурякова, які подані через призму біографічної реконструкції. Реконструкція особистого життя, доля
окремого людського індивідууму, зокрема життя і діяльність Л.Д. Проскурякова, вивчення формування і розвитку його внутрішнього світу, усіх «слідів» його діяльності, що збереглися, – все це розглядається як головна мета дослідження і як адекватний
засіб пізнання історичного соціуму, в якому він жив, творив, думав, страждав і діяв. The author considered certain approaches to the biography of the outstanding mechanic
engineer and bridge builder L.D. Proskuryakov through the lens of biographical reconstruction.
Reconstruction of a private life, fate of a human individual, in particular, life and activities
of L.D. Proskuryakov, studying the formation and development of his inner world, all the
“traces” of his activity is a main purpose of the study and an adequate means of understanding
the historical society in which he lived, worked, thought, suffered, and acted. В статье теоретически осмысливаются определенные подходы относительно
написания биографии выдающегося инженера-механика и мостостроителя Л.Д. Проскурякова, которые поданы сквозь призму биографической реконструкции. Реконструкция личной жизни, судьба отдельного человеческого индивидуума, в частности,
жизнь и деятельность Л.Д. Проскурякова, изучение формирования и развития его
внутреннего мира, всех «следов» его деятельности, что сохранились, – все это рассматривается как главная цель исследования и как адекватное средство познания исторического социума, в котором он жил, творил, думал, страдал и действовал.