Археологічна аерофотозйомка за допомогою квадрокоптерів - Гнера, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті розглянуто аерофотозйомку пам'яток археології за допомогою квадрокаптерів DJI Phantom та порівняння їх можливостей для ситуативної археологічної аерофотозйомки. На прикладі аеродослідження різних об'єктів археологічної спадщини проаналізовано застосування квадрокоптерів, визначено їх особливості для археологічного дослідження. The article deals with aerial photography of archeological
monuments with the help of DJI Phantom quadrocopters and comparison of their capabilities
for situational archaeological aerial photography. Using the example of aerial research
of various objects of the archaeological heritage, the applications of quadrocopters
have been analyzed, and their features for archaeological research have been determined. В статье рассмотрена аэрофотосъемка памятников археологии с помощью квадрокоптеров DJI Phantom и сравнение их возможностей для ситуативного археологической аэрофотосъемки. На примере аероисследования различных объектов археологического наследия проанализировано применения квадрокоптеров, определены их особенности для археологического исследования.