До питання про взаємодію державних органів влади у запобіганні втратам культурних цінностей - Татіївська, І.П. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті розглядається співпраця Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України із зацікавленими органами
влади, направлена на запобігання втрат національного культурного надбання. Проаналізоване законодавче та нормативне забезпечення такої діяльності на прикладі міжнародного права та актів законодавства України. Значна увага приділяється спільним заходам органів влади щодо контролю та запобігання незаконному вивезенню культурних цінностей з території України. The paper deals with the State Service supervising the cultural
values movement across the state border of Ukraine and interested government authorities
cooperation, directed to the staving off national cultural property loss. The international legislative
and domestic standard acts of such activity are analyzed. Control and exportation illicit
of cultural values from the territory of Ukraine prevention have been attended greatly.
Need for government authorities subsequent cooperation for enrichment of the national cultural
property treasury has been noted. В статье рассматривается сотрудничество Государственной службы по контролю за перемещением культурных ценностей через государственную границу Украины с заинтересованными органами власти, направленное на предотвращение потерь национального культурного
достояния. Проанализировано законодательное и нормативное обеспечение такой
деятельности на примере международного права и актов законодательства Украины. Значительное внимание уделяется совместным мероприятиям органов власти относительно контроля и предотвращения незаконного вывоза культурных ценностей с территории Украины.