Продуктивність природних деревостанів дуба звичайного у свіжій кленово-липовій діброві Лівобережного Лісостепу - Головач, Р.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
На основі баз даних лісовпорядкування досліджено продуктивність природних дубових деревостанів Лівобережного Лісостепу. Проведено порівняння фактичної і потенційної продуктивності природних деревостанів дуба звичайного у свіжій кленово-липовій діброві. Визначено показник використання типологічного потенціалу окремо для деревостанів насіннєвого і порослевого походження. На основе баз данных лесоустройства исследована производительность естественных дубовых древостоев Левобережной Лесостепи. Проведено сравнение фактической и потенциальной продуктивности природных древостоев дуба обыкновенного в свежей кленово-липовой дубраве. Определен показатель использования типологического потенциала отдельно для древостоев семенного и порослевого происхождения. Using forest inventory databases, productivity of natural oak forests in the Left-bank Forest-Steppe was investigated. Comparison of actual and potential productivity of natural oak forests in a fresh maple-lime oakery was carried out. Index of typological potential use was determined for oak stands both generative and vegetative origin.