Аналіз кліматичних умов при лісовідновленні на згарищах у зоні Нижньодніпровських пісків - Терлич, В.Г.; Шевчук, В.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано метеорологічні умови, наведено дані щодо вологості ґрунту на посадках дворічки та однорічки сосни кримської й однорічки сосни звичайної з урахуванням особливостей рельєфу. Проанализированы метеорологические условия, приведены данные относительно влажности почвы на посадках двухлетки и однолетки сосны крымской и однолетки сосны обыкновенной с учетом особенностей рельефа. Meteorological conditions has been analyzed, data on soil moisture in plantations created by one year and two years seedlings of Pinus pallasiana and one year seedlings of P. sylvestris accounting relief are given.