Розвиток європейського права в XIX столітті - Пилипчук, О.О. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті висвітлено основні аспекти розвитку права в Європі у XIX столітті. Показано значення позитивного права для формування демократичного правового суспільства. Відображено трансформацію старих галузей права - цивільного і кримінального і виникнення нових, зокрема трудового, соціального, адміністративного, сімейного. The article highlights the main aspects of the development of law in Europe in the XIX century. The
importance of positive law for the formation of a democratic legal society is shown. Reflects
the transformation of old branches of law - civil and criminal, and the emergence of new
ones, including labor, social, administrative, family. В статье освещены основные аспекты развития права в Европе в XIX веке. Показано значение позитивного права для формирования демократического правового общества. Отражена трансформация старых отраслей права - гражданского и уголовного, и возникновение новых, в том числе трудового, социального, административного, семейного.