Роль інформаційно-комунікаційних технологій на різних рівнях стратегічного планування сталого розвитку - Коваленко, А.О.; Моцок, О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2015)
Висвітлено питання еволюції у вітчизняній науковій і довідковій літературі та законодавстві термінів і понять, пов’язаних з використанням інформаційно-комунікаційних технологій в економічній сфері. Проаналізовано можливості та приклади їх застосування на різних рівнях економічної діяльності у вітчизняній практиці. Запропоновано напрями впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у процесі стратегічного планування сталого розвитку на національному, територіальному та галузевому рівнях у контексті екологічної модернізації економіки України. Question of the evolution of terms and concepts in the national scientific and reference literature and legislation connected to use of information and communication technologies in the economic sphere is considered. Possibilities and examples the application of information and communication technologies at different levels of economic activity in domestic practice are studied. The directions of using information and communication technologies in the strategic planning of sustainable development at the national, territorial and sectoral level in the context of ecological modernization of the national economy of Ukraine are proposed.