Еколого-економічна ефективність лісокористування: напрями та механізми підвищення - Карпук, А.І.; Шестак, М.Л. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2015)
У статті обґрунтовуються напрями підвищення рівня еколого-економічної ефективності лісокористування в умовах поглиблення інституціональних перетворень у лісовому секторі національного господарства, а саме: модернізація виробничо-технічної бази лісозаготівлі та лісопереробки, кооперація із суб’єктами аграрного підприємництва, комплексне використання лісоресурсного потенціалу, диверсифікація лісогосподарської діяльності, удосконалення маркетингових каналів просування лісопродукції на нові ринки. Найбільш дієвим механізмом реалізації наведених напрямів визначено впровадження державно-приватних партнерств. Directions of increase level ecological and economic effectiveness of forest usage in conditions of deepening institutional transformations in the forest sector of the national economy are substantiated in the article. These directions are defined: modernization production and technical base of the logging and wood processing, cooperation with the subjects of agrarian business, complex use forest resource potential, diversification of forestry, improving marketing channels, promotion of timber into new markets. Implementation of public-private partnerships is established the most effective mechanism of realization directions of increase ecological and economic effectiveness of forest usage.