Каскадні форми організації виробничо-господарської взаємодії: методологічні основи управління забезпеченням результативності функціонування - Микитенко, В.В.; Демешок, О.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2015)
Побудовано структуру системи макроекономічного регулювання розвитку каскадних форм виробничо-господарської взаємодії. Розроблено методологічну схему дії системи утворення каскадних форм та замкнену структурно-логічну схему ущільнення взаємозв’язків між її базовими елементами. Визначено структуру сучасного механізму стратегічного управління забезпеченням результативності функціонування каскадних форм організації виробничо-господарської взаємодії. Розроблено й обґрунтовано концептуальну модель інформатизації дії та цілеспрямування базових елементів механізму стратегічного управління забезпеченням функціонування каскадних форм, що передбачає використання стратегічного інструментарію матеріально-факторної, когнітивно-організаційної та комунітарної природи. Built the structure of the system of macroeconomic regulation cascade development of forms of production and economic interaction. Developed methodological framework of the implementation of the system of formation of the cascade forms and formalized a closed structural logic of the seal of the relationships between the basic elements of this system. Implemented formalization of the structure of modern methods of strategic management ensuring efficiency in the functioning of the cascade of forms of organization of production and economic interaction. Developed and grounded conceptual model of information action and goal setting basic elements of strategic management mechanism of the functioning of the cascade form that involves the use of strategic tools material factor, cognitive-institutional and communitarian nature.