Діагностика рекреаційної дигресії середньовікових насаджень сосни звичайної Південного Степу України - Гудзь, М.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Використання сукупної системи індикаційних показників усіх компонентів лісової екосистеми надасть змогу адекватно визначити стадію рекреаційної дигресії лісового насадження. Применение совокупной системы индикационных показателей всех компонентов лесной экосистемы даст возможность адекватно определить стадию рекреационной дигрессии лесного насаждения. Use of cumulative system of indicators for all components of forest ecosystem will enable to define adequately a stage of recreational recession for forest stand.