Первое практическое применение импульсного детонационного горения газов - Харламов, Ю.А.; Полонский, Л.Г. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті розглянуті основні поняття, пов'язані з особливостями детонаційного
горіння газів. Наведено перспективи та основні напрямки практичного використання
газової детонації і етапи робіт, присвячених експериментальному і теоретичному
вивченню газової детонації. Показано провідну роль вчених і інженерів України в розробці та впровадженні детонаційному-газового напилення покриттів. В статье рассмотрены основные понятия, связанные с особенностями детонационного горения газов. Приведены перспективы и
основные направления практического использования газовой детонации и этапы работ, посвященных экспериментальному и теоретическому изучению газовой детонации. Показана ведущая роль ученых и инженеров Украины в разработке и внедрении
детонационно-газового напыления покрытий. The article deals with the basic concepts associated with the peculiarities
of detonation combustion of gases. Prospects and main directions of the practical
use of gas detonation and the stages of work devoted to experimental and theoretical studies
of gas detonation are presented. The leading role of scientists and engineers of Ukraine in
the development and implementation of detonation-gas spraying of coatings is shown.