Українське державотворення на ниві аграрної освіти і науки М.А. Кухаренка-Прокоповича (1879-1920) - Вергунов, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті методом історико-наукового аналізу досліджено невідомі сторінки
життя та діяльності М. А. Кухаренка-Прокоповича (1879–1920) – унікальної особистості, справжнього українського патріота, що віддав повністю себе ствердженню
національної ідеї на надзвичайно важливій для соціуму ниві аграрної освіти, до організаційного становлення якої він має пряме відношення. Використовуючи раніше недоступні архівні документи та його наукові публікації, що донині не були об'єктом вивчення дослідників, реконструйовано окремі життєві події, наукову творчість та участь в українському державотворенні. In the article the unknown pages of the
life and activity of M. A. Kukharenko-Prokopovich (1879-1920) – a unique personality, a
true Ukrainian patriot who completely gave himself to the affirmation of the national idea to
an extremely important for the social sciences of agrarian education, to organizational formation
of which he has a direct relationship were researched by the method of historicalscientific
analysis. Using previously unavailable archival documents and his scientific publications,
which have not been the object of studying of researchers, author has reconstructed
of some his life events, scientific creativity and participation in the Ukrainian state creation. В статье методом историко-научного анализа исследованы неизвестные страницы жизни и деятельности М. А. Кухаренко-Прокоповича (1879-1920) – уникальной личности, настоящего
украинского патриота, целиком отдавшего себя утверждению национальной идеи на
чрезвычайно важной для социума ниве аграрного образования, к организационному
становлению которого он имеет прямое отношение. Используя ранее недоступные
архивные документы и его научные публикации, которые до сих пор не были объектом
изучения исследователей, реконструированы отдельные жизненные события, научное
творчество и участие в украинском становлении государства.